Wardah's FotoPage

By: Raihatul Wardah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 8-Aug-2008 06:51 Email | Share | Bookmark
Punya la sibuk...

my first choc cake...yummy
cookies yg paling enak...resepi drpd roha
Amniy bersama Uncas...
Hee..Uncas naik kat badan
Marina Water Park, Teluk Batik
Sambil menunggu Eisya n Sarah mandi..posing sat
...sampai tak ada ruang nak 'up date' blog ni. Dek kerana melayan kerenah puteri yang paling cilik ni (Amniy)....masak pun ala kadar je....janji kenyang je lah. Kat kepala ni macam-macam resepi yang tersenarai. Mmm...Abang, Eisya, Sarah dan Amniy tunggu je lah masanya nanti...pasti kalian menjilat siku bila ibu masak yang sedap-sedap...he...heee...Ibu dah ada 'baby' cilik ni...banyak 'limitation'....Walla...ada masanya memang ibu ibarat 'super woman'...hu...hu...hu. Ada kalanya ala-ala robot pun boleh gak...kuang3.

Ahaa...ni nak kongsi gak resepi "Choc Moist Cake"

1 cwn koko serbuk
1 cwn gula pasir
1 cwn minyak masak
1 cwn susu segar
1/2 cwn susu pekat
## Kesemua bhn di atas di gaul dan dikacau atas api sehingga semuanya sebati.

3 biji telur ( blh dipukul hanya menggunakan garfu- x perlu guna mixer)
1 sudu teh vanila
1 1/2 cwn tpg gandum
1 sudu teh bikarbonat
##Tepung gandum diayak bersama soda bikarbonat

Caranya:
Setelah memasak kesemua bahan di atas api...tunggu suam. Masukkan pula telur yg telah dipukul tadi. Kmdn masukkan tepung gandum yg diayak bersama soda bikarbonat. Kukus selama 1 1/2 jam. Tutup guna aluminium foil.
Selamat mencuba!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net